web analytics

China, US, fight coming years to market leadership in B2C

Original Title in Dutch: China, VS, vechten komende jaren om marktleiderschap in B2C

De mondiaal acht belangrijkste landen op het gebied van e-commerce blijven de komende drie jaar goed voor ruim driekwart van de wereldwijde B2C e-commerce omzet. De snelheid waarmee deze acht markten groeien, zal de komnde drie jaar echter steeds verder uiteen lopen. Dat meldt het Duitse marktonderzoeksbureau yStats.com in de publicatie ‘Top 8 Global B2C E-Commerce Country Sales Forecasts: 2015 to 2018’.

De acht grootste markten op het gebied van B2C e-commerce zijn en blijven voorlopig de VS, China, de UK, Japan, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Korea en Rusland (de huidige ranking qua omzet). De twee opkomende markten in de top acht – China en Rusland – zullen de komende drie jaar hun B2C e-commerce omzet met dubbele cijfers zien groeien. Zeven van de acht landen zullen hun marktaandeel de komende jaren zien dalen, met uitzondering van China. Deze laatsgenoemde markt zal er in zijn eentje zorg voor dragen dat het totale marktaandeel van de top acht landen ruim 75 procent marktaandeel blijven behouden.

De B2C omzet van China en de VS zal elkaar niet veel ontlopen de komende drie jaar. In C2C en B2C e-commerce samen zal China echter marktleider worden.

Find out more: http://www.telecompaper.com/nieuws/china-vs-vechten-komende-jaren-om-marktleiderschap-in-b2c–1095039

Leave A Comment