web analytics

Russian Amazon wants to rise investment from the West

Original Title in Dutch: ‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs

De Russische e-commercegigant Ulmart wil volgend jaar een beursnotering op een nog niet nader bepaalde Westerse beursvloer. De marktleider op de snelgroeiende Russische internetmarkt wil ruim een miljard dollar ophalen.

Eretitel “Global Growth Company”

Het bedrijf uit Sint-Petersburg mag bij ons dan al minder bekend zijn, maar het sloot 2014 wel af met een omzet van 1,3 miljard dollar (1,15 miljard euro), de helft meer dan het jaar voordien. Die prestatie leverde het bedrijf van investeerders August Meyer en Dmitri Kostigin (ooit de referentie-aandeelhouders van de Russische hypermarktketen Lenta) de titel op van Global Growth Company, die door het World Economic Forum wordt toegekend aan de 300 meest dynamische bedrijven wereldwijd.

De ‘Russische Amazon’ is volgens investeringsbanken zo’n 5 tot 6 miljard dollar waard. Met de geplande beursgang wil de e-tailer zijn expansie versnellen om volop te profiteren van de Russische internetmarkt. Die groeit immers razendsnel: volgens Ecommerce Europe groeide die markt met 47% naar 15,5 miljard euro in 2013. Volgens prognoses van onderzoeksbureau yStats.com zou dat cijfer bijna verdubbelen tot 30 miljard euro in 2018.

Find out more: http://www.retaildetail.be/nl/m-tail/item/20901-russische-amazon-wil-naar-westerse-beurs

Leave A Comment