web analytics

“Value Ulmart’s IPO at $ 5 billion “

Original Title in Dutch: ‘Waarde Ulmart is bij beursgang 5 miljard dollar’

Het Russische Ulmart heeft aangekondigd volgend jaar een beursgang te willen maken op een nog nader te noemen Westerse beursvloer. Het bedrijf, dat marktleider is in een snelgroeiend e-commerce land, hoopt meer dan 1 miljard dollar op te halen.

Ulmart verhandelt 25 procent van zijn aandelen en denkt gewaardeerd te worden op zo’n 5 tot 6 miljard dollar. Flink meer dan de 3 miljard dollar waarop het bedrijf eerder werd geschat toen het aankondigde dit jaar de beurs te betreden. Deze beursgang wordt dus een jaartje uitgesteld.

30 miljard euro

De e-commerce reus boekte in 2014 een omzet van 1,3 miljard dollar. Een groei van 50 procent ten opzichte van een jaar eerder. E-commerce doet het als totaalmarkt in Rusland ook goed met een opbrengst van 15,5 miljard euro (17,5 miljard dollar) in 2013, zo noteerde E-commerce Europe in oktober. In euro’s was dit een stijging van 50 procent. Onderzoeksbureau yStats.com verwacht dat de omzet uit online verkoop de komende jaren sterk zal toenemen tot 30 miljard euro in 2018.

Cyber Monday
Net als in andere grote e-commerce landen als de Verenigde Staten en in China heeft Rusland een aantal grote fysieke en online shopdagen op de agenda staan. Afgelopen maandag namen minimaal vijftig online retailers die actief zijn in Rusland deel aan de nationale versie van Cyber Monday. Onder andere Ulmart, de lokale elektronicagigant M.video en Media Markt kwamen met speciale kortingen.

Find out morehttp://www.twinklemagazine.nl/nieuws/2015/01/waarde-ulmart-is-bij-beursgang-5-miljard-dollar/index.xml

Leave A Comment