web analytics

E-commerce is growing rapidly across borders in EU – yStats

Original title in Dutch: E-commerce over de landsgrenzen groeit sterk in EU – yStats

E-commerce over landsgrenzen heen gebeurt vaker tussen lidstaten van de EU dan tussen EU-lidstaten en Europese landen die niet tot de EU horen. Wel groeit in heel Europa e-commerce over de landsgrenzen heen (cross-border). Het aandeel van Europa in cross border online retail-omzet zal de komende tien jaar stijgen tot een tiende van het mondiale totaal. Dat schrijft het Duitse onderzoeksbureau yStats.com in zijn rapport Europe Cross-Border B2C E-Commerce 2015.

Het aantal mensen dat direct aankopen van producten of diensten doet op een website van een e-tailer uit een ander Europees land, verschilt van land tot land. Bij de grotere markten leiden Italië, Spanje, Rusland en de UK als het gaat om de penetratiegraad van cross-border retail-aankopen. Het gaat daarbij om consumenten die minimaal één maal per jaar een dergelijke aankoop doen. De hoogste penetratiegraad Europa-wijd was te vinden in kleinere landen, zoals Cyprus, malta en Luxemburg.

Gemiddeld genomen is de penetratiegraad groter als het gaat om aankopen bij een e-tailer binnen de grenzen van de EU dan tussen EU-lidstaten en andere landen. De grootste B2C e-commerce markten in Europa zijn de UK en Duitsland. Ruim een kwart van alle aankopen op Britse e-commerce sites werd naar landen buiten de UK verscheept de afgelopen zomer. In Duitsland verkocht ruim de helft van alle e-tailers ook aan buitenlandse consumenten.

In Oost-Europa verdubbelde de cross-border online aankopen met Rusland ruimschoots in 2014. Chinese spelers zoals AliExpress en JD.com wisten hun aandeel op de e-commerce markt in Rusland sterk uit te breiden, onder meer met websites in de Russische taal.

Find out more: http://www.telecompaper.com/nieuws/e-commerce-over-de-landsgrenzen-groeit-sterk-in-eu-ystats–1098895

Leave A Comment